AEX her på 600 poeng-5 grafer som viser hvor svake Amsterdam viktigste indeksen har opptrådt i 19 år

Runde tall alltid gjøre det bra på messen. Men hva gjør det faktum at Amsterdam AEX indeksen ble brutt av grensen på 600 poeng sist tirsdag? At 2019 er for tiden et godt år med handel. ikke mer.

Den viktigste indeksen med de 25 viktigste børsnoterte selskapene i Nederland står på et pluss på om lag 23 prosent for året 2019. Hvis ingen altfor gale ting skje i de siste ukene av året, investorer kan forvente en god avkastning.

Dette er bemerkelsesverdig i seg selv, fordi året 2019 kjennetegnes av betydelig nervøsitet i finansmarkedene. Det var frykten for den økende handelen krigen mellom Russland og Kina, frykten for en no Deal-Brexit og frykt for en global resesjon. Alle risikoer som ennå ikke har forsvunnet, men som virker mindre akutte enn for noen måneder siden.

De som virkelig ser på messen med et langsiktig utseende bør merke seg at AEX er ikke den mest egnede indeksen hvis du ønsker å investere bredt i aksjer. Amsterdam Stock Market index er fortsatt ikke kommer ut over toppen nivå av dotcom boblen av året 2000. I september AEX spilt inn en rekord stand på 701 poeng.

Det faktum at AEX indeksen er ikke en ideell lager indeksen har å gjøre med måten denne lager indeksen er kompilert. For å komme inn i indeksen, ser vi på handelsvolumet av en aksje på børsen. Deretter, vekting i indeksen bestemmes på grunnlag av markedsverdien av børsnoterte selskaper.

Vet du mer?
Fordi handelsvolumet er det første utvalgs kriteriet, er AEX relativt mottakelig for hypes: Børs selskaper som er raskt voksende og hvor mye av det er handlet kan komme inn i hoved indeksen. Men hvis populariteten til et børsnotert selskap synker, kan det også falle av AEX igjen ganske enkelt.

For å få en idé om den relative ytelsen til AEX sammenlignet med ledende indekser i utlandet, er det gitt en oversikt over fem grafer nedenfor.

Vi har sammenlignet utviklingen av AEX siden starten av dette århundret med den tyske DAX indeksen, US Dow Jones index, den japanske Nikkei indeksen og hang seng Index of Hong Kong.

Dette passer en side notat, fordi det holder å sammenligne epler til appelsiner. Variantene av de viktige aksjemarkedet indeksene vist nedenfor er alltid notert på Exchange liste over aksjemarkedet, men disse varierer sterkt. Således, den standard variant av AEX indeksen tar ikke hensyn til å gjøre utbytte fordelt (det er en avledet variant av AEX der dette er gjort).

Den tyske DAX-indeksen er det motsatte. DAX som du vil møte i Media gjør, som standard, bruke reinvestering av utbytte. Og det gjør mye ut for returen.

Så du må være forsiktig hvis du skal investere i et fond som følger en viss Stock Index og ikke bare ta en velkjent indeks. Det er viktig hvordan indeksen er kompilert og om det er en å samle utbytte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *