iPhone leasing: du trenger å vite om kostnader og vilkår

Vil du ha en ny iPhone, men du ikke føler for å gjøre mer enn 1 000 euro til Apple med en gang? Deretter kan leieavtalen være et alternativ for deg. I tillegg leier du smarttelefonen for et fast beløp per måned uten å eie enheten.

KPN, Telfort og Hi prøvde å bringe leieavtalen mellom 2012 og 2014 til mannen, men kontraktene var dyre og forholdene ugunstige.

Nå leasing av smartphones gjør comeback. Dette er fordi nye topp-enheter har blitt stadig dyrere siden advent av iPhone X i 2017. Den hadde en pris etikett på 1 159 euro ved introduksjonen i Nederland.

På den annen side er det mindre attraktivt å kjøpe en smarttelefon på avbetaling via leverandøren. Siden 1 mai 2017 dette er sett på som et lån.

Hvis smarttelefonen koster mer enn 250 euro i abonnementet, må teleselskapet være forpliktet til å avslå en inntekts test. I tillegg er gjelden din registrert hos BKR; Dette kan påvirke høyden på boliglån.

Vet du mer?
Lease er en måte å ha en iPhone i lommen eller veske uten BKR registrering eller inntekt test. Telefonen er fortsatt eiendommen til leieselskapet. Partene som Go Lemon og Swapphone tilbyr dette i Nederland for forbrukerne.

Go Lemon har både hagl og brukte apparater i sine tilbud, Swapphone bare leier renoverte telefoner som iPhone 8 og iPhone SE.

Leasing en iPhone har en rekke fordeler:
Du trenger ikke å utligne et stort beløp på en gang.
Med et fast beløp per måned vet du hvor du er.
Du er fleksibel. Kontrakter løpe 1 eller 2 år, eller er månedlig avbestilling.
Du får en erstatningsenhet innen én dag.
Go Lemon inkluderer forsikring mot skade og tyveri, med Swapphone lukking som dekker for et par euro per måned.
Ingen registrering av BKR.
Men, selvfølgelig, lease har også ulemper:
Det er en kostbar løsning. Du betaler for enheten hver måned, men du må returnere den på slutten av kontrakten.
På Go Lemon og Swapphone, er det ikke mulig å ta iPhone for en prøve.
Go Lemon belaster også en en gangs startbeløp.
Skade må rapporteres umiddelbart. Enheten er ikke din. På Go Lemon vil du miste din egen risiko (50 til 75 euro), på Swapphone bare hvis du ikke har fullført en innløsning ordning.
Telefonen stjålet? Da må du Dock 150 euro på Go Lemon. På Swapphone avhenger dette beløpet av enheten, og du trenger bare å betale hvis du ikke har en innløsnings ordning.
Hvis du leverer enheten på nytt etter kontrakten din, sjekker leieselskapet iPhone for skader. På Go Lemon trenger du ikke å betale noe hvis telefonen fortsatt ser bra ut. Hvis du har mer enn tre dype riper eller bulker, må du tick 200 euro.
Kort sagt, Merk den fine print for din beslutning om å lease en iPhone. Skade eller tyveri kan føre til uventede kostnader.

Hvor billig er leasing en iPhone?
Da nøkkelen spørsmålet: Hva gjør leasing av en iPhone koste? Vi sammenligner hva det koster å de tre store leverandørene å ta en enhet med abonnementet og belaste noen Go Lemon og Swapphone. I tillegg velger vi den billigste modellen med 64 GB lagringsplass og en kontraktsvarighet på to år.

Videre med Recycle deal, T-Mobile tilbyr også en lease-lignende konstruksjon der leverandøren kjøper enheten tilbake etter kontrakten, eller du kan ta over iPhone for en myk pris. Vi utelukker dem i denne ligningen.

Vi begynner med iPhone 11 som koster Apple 809 euro. Begrepet beløpet er svært lik på KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile og Go Lemon, med 30 euro per måned eller bare litt mer.

Imidlertid synes Go Lemon å bli betydelig dyrere først av startkontingent på 199 euro. Etter 24 måneder er du ca € 250 dyrere med leie telefonen. Men at forskjellen kommer helt fordi forsikringen mot skade og tyveri på Go Lemon er avgjort i det månedlige beløpet. Med tilsvarende dekning du er dyrere for de store telekom-leverandører fra 55 til 113 euro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *