Så mye penger du sparer ved å kjøre 100 km/t i stedet for 130: for nitrogen krisen er det ikke et mirakel kur, men for lommeboken kanskje

Statsminister Markus rutte er ikke fornøyd med det. Jeg synes det er forferdelig som VVD’er, sa han onsdag om å senke fartsgrensen til 100 kilometer per time.

Når tiltaket trer i kraft, er det ennå ikke klart. Minister Cora van Nieuwenhuizen av infrastruktur har til hensikt å komme opp med en handlingsplan før 1 desember. Mye momentum vil trolig ikke kjøre: før den maksimale hastigheten senkes, nye trafikkskilt må gjøres først.

Det er nødvendig å senke fartsgrensen. Fordi mindre nitrogenoksider slippes ut. Dette skaper plass for boliger og bygging av veier.

Likevel er tiltaket ikke et universalmiddel. ‘ Nitrogen professor ‘ Jan Willem Erisman sier til NOS som senker den maksimale hastigheten til 100 kilometer per time sparer ca 0,3 prosent av totalt nederlandske nitrogen utslipp. «Det er en veldig liten effekt», sier han. «Det handler bare om å kompensere for konstruksjonen, for å trekke konstruksjonen tilbake jevnt. Dette gir bare den plassen du trenger for å kompensere for konstruksjonen. »

Så flere tiltak er nødvendig. For eksempel er sammensetningen av husdyrfôr endret for å redusere nitrogen utslipp gjennom husdyr oppdrett og er investert i naturvern og utvinning.

Selv om disse tiltakene skal til syvende og sist ha en betydelig innvirkning, er du sannsynligvis den mest sannsynlige å legge merke til den maksimale fartsgrensen. Dels som vil være den negative effekten rutte refererer til: du er litt senere hjemme (noen ganger bare raskere).

Men for lommeboken, effektene kan også være positive. Ved en lavere hastighet, bruker bilen mindre drivstoff, og det sparer penger.

Men hvor mye penger sparer du? Vi gjorde regningen det ut.

Lavere maksimumshastighet sikrer lavere drivstoff kostnader
Først, bare en side note: det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye penger det sparer deg. Dette er hovedsakelig fordi bilprodusenter beregne forbruket av en bil, men indikerer ikke forskjellen i forbruk mellom 130 kilometer per time og 100 kilometer per time.

Så vi kan bare gi et globalt anslag over hvor mye det sparer deg. Hvis du vil vite nøyaktig, vil du virkelig nødt til å eksperimentere selv og ta tak i kalkulatoren.

Generelt er det å si at det sparer deg mellom 25 og 30 prosent av drivstoff til å kjøre 100 kilometer per time i stedet for 130 kilometer per time.

I tabellen nedenfor viser vi hvor mye penger det tar å lage forskjellige avstander på motorveien, med en hastighet på 100 kilometer per time og med en hastighet på 130. Vi antar den laveste besparelser: 25 prosent.

I beregningen bruker vi en drivstoff pris på 1,67 euro for en liter bensin, som ifølge Central statistisk kontor (CBS) var gjennomsnittlig pris per 11 november. Forbruket vi satt på et oppdiktet antall 6,5 liter per 100 kilometer med en hastighet på 130 kilometer per time. Faktisk er det ikke kjent hva bilene forbruker i gjennomsnitt på den hastigheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *