Tyskland er etter en lavkonjunktur: har Angela Merkel arbeidet med å investere i veier, tog og Internet t?

Det er litt hår kloverij. Men «offisielt» er et land i nedgangstider hvis økonomisk vekst er negativt i to påfølgende kvartaler. Den skjebnen fortsetter å redde Tyskland.

Den tyske økonomien er ennå ikke i en lavkonjunktur. I tredje kvartal var den største økonomien i eurosonen en 0,1% vekst på en kvartalsvis basis, som rapportert av det tyske statistiske kontoret.

Veksten var mot forventningen om økonomer i. De var i diameter på en nedgang i brutto nasjonalprodukt med 0,1%, noe som ville ha vært to kvartaler i en rad med krymping og dermed en lavkonjunktur.

Tysk industri har vært tungt
At situasjonen i Tyskland er alle ganger mindre, er ingen hemmelighet. Tidligere har landet allerede senket sin forventning om økonomisk vekst i 2020. Spesielt den tyske industrien har lidd mer og mer fra handelskrigen. Økningen i proteksjonistiske tiltak er å presse tysk eksport, noe som reduserer etterspørselen etter tyske produkter.

Departementet for økonomiske saker i Tyskland kjenner den mindre fremtidige bildet av den svake globale etterspørselen, Brexit og den pågående handelskrigen.

Vet du mer?
Vil Merkel investere mer?
Det viktigste spørsmålet er om den tyske regjeringen kommer til å gjøre mer for å forfølge vekstraten av økonomien. Innenfor Europa er det en kritisk kritikk av tysk regjerings politikk. Landet spilte inn et budsjettoverskudd på 1,2% i fjor, og EU-kommisjonen regner med et overskudd på 0,6% av den nasjonale inntekten for neste år.

På samme tid er statsgjelden i Tyskland i underkant av 60% av nasjonale inntekter, som landet overholder den europeiske normen. Og regjeringen kan låne i 10 år på en negativ rente. Så hvis den tyske regjeringen låner penger, vil de få penger i stedet for å betale renter.

Som infrastrukturen av veier, tog og Internet t kan bruke en betydelig økning i Tyskland, noen økonomer klager over at landet gjør gale valg ved å investere for lite og unødvendig strenge finanspolitikken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *